top of page

Δρ. Μιχαήλ Τραγάκης, MD    

Χειρούργος Οφθαλμίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής

  • Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cornell της Ν. Υόρκης

  • 'Αμισθος Επίκουρος καθηγητής οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

  • Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

  • Ειδικός επί παθήσεων και χειρουργικής κερατοειδούς, μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς, καταρράκτου και διαθλαστικής χειρουργικής

  • Ειδικός επί των μεταμοσχεύσεων και της θεραπείας Cross-linking του κερατόκωνου


Ο επίκουρος καθηγητής Μιχαήλ Τραγάκης σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, Μασαχουσέτης, Η.Π.Α. (Boston University School of Medicine) αφού πρώτα φοίτησε στο Χημικό τμήμα του ίδιου πανεπιστημίου (Boston University) όπου πήρε και το Πτυχίο Χημικού. Εκπαιδεύτηκε στην Οφθαλμολογία ως εσωτερικός βοηθός στο Pittsburgh Eye and Ear Hospital του Πανεπιστημίου Pittsburgh University, Pennsylvania, U.S.A. Kατά τους 36μήνες της ειδικότητας υπηρέτησε εκ περιτροπής στα διάφορα τμήματα του οφθαλμολογικού κέντρου, όπως τμήμα στραβισμού και παιδιατρικής οφθαλμολογίας, τμήμα κερατοειδούς και εξωτερικών παθήσεων, τμήμα αμφιβληστροειδούς και παθήσεων του βυθού, τμήμα γλαυκώματος και τμήμα παθολογοανατομίας του οφθαλμού.

Μετά την λήψη ειδικότητας της οφθαλμολογίας διορίστηκε ως διδάσκων ερευνητής επιμελητής στο Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης όπου εξειδικεύτηκε στις παθήσεις και την χειρουργική του κερατοειδούς και ειδικότερα στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Stuart Brown. Το ερευνητικό του έργο στα εγκαύματα του κερατοειδή και κυρίως τα εξ αλκάλεως ήταν πρωτοποριακό. Οι πειραματικές και κλινικές εργασίες του με τους μαλακούς φακούς επαφής χρησιμοποιήθηκαν από το F.D.A. (Food and Drug Administration) για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας αυτών στις Η.Π.Α.

Eξελέγη υφηγητής του Πανεπιστημίου Cornell της Ν. Υόρκης και ανέλαβε την καθοδήγηση και διδασκαλία των εσωτερικών βοηθών της Οφθαλμολογίας του Νοσοκομείου New York Hospital, καθώς και την παράδοση από έδρας του μαθήματος της Οφθαλμολογίας στους φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Cornell. Κατόπιν αυστηρών προφορικών και γραπτών εξετάσεων απέκτησε το δίπλωμα του Αμερικανικού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας (American Board of Ophthalmology).

Επιστρέφει στην Ελλάδα ως Πανεπιστημιακός Επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών στην Α' Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική. Αργότερα ανακηρύσσεται διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο της διατριβής: Υδρόφιλοι Μαλακοί Φακοί Επαφής δια την θεραπεία Νόσων του Κερατοειδούς. Στη μακροχρόνια εξάσκηση της οφθαλμολογίας έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών (άνω των 200) εξ αυτών άνω των 30 έχουν δημοσιευτεί σε αγγλόφωνα περιοδικά. Επίσης έχει συγγράψει 4 βιβλία Οφθαλμολογίας. Συμμετέχει σε πολλά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, όπου παρουσιάζει εργασίες και λαμβάνει μέρος σε στρογγυλές τράπεζες.

Είναι μέλος:
- Της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ)
- Του Διεθνούς Ιδρύματος Οφθαλμού της Εταιρείας Χειρουργών Οφθαλμιάτρων (IEFSES)
- Της Αμερικανικής Εταιρείας (Α.Μ.Α)
- Της Αμερικανικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS)
- Της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS)
- Της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής της Αμερικάνικης Εταιρείας Οφθαλμιάτρων (ISRSAAO)
- Tης Εταιρείας Οφθαλμιάτρων Εφαρμοστών Φακών Επαφής (CLAO)
- Της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας
- Ιδρυτικό μέλος και επί 6 χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. 
- Της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων

bottom of page